Biskup František Tondra zdôraznil vnútorný obsah Vianoc

24.12.2007 Levoča

Spišská Kapitula 24. decembra (TASR) - Vnútorný obsah Vianoc zdôraznil predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS), spišský diecézny biskup František Tondra na prahu nadchádzajúcich sviatkov.
Pripomenul, že veriaci dostali od Svätého otca k Vianociam veľmi pekný dar a to Encykliku o kresťanskej nádeji. "Nádej dnes ľuďom veľmi chýba. Mnohí strácajú chuť do života, majú svoje osobné problémy... Každý z nás potrebuje nádej, silu prekonať prekážky. Ako kresťania, samozrejme, v perspektíve poslednej nádeje a to je večný život. Všetkým prajem chuť do života, odvahu, nádej a radosť. "
Štedrú večeru prežije Tondra spoločne s pomocnými biskupmi, vikárom, kancelárom, vicekancelárom biskupského úradu a rehoľnými sestrami. Polnočnú svätú omšu bude sláviť v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule a rovnako sviatok Narodenia Pána (25. decembra).
Na otázku, čo želá v predvečer Vianoc všetkým ľuďom dobrej vôle, uviedol, že dôležitý je predovšetkým vnútorný obsah Vianoc a to je príchod Spasiteľa na svet. "Všetkým prajem také vnútorné, duchovné prežitie Vianoc v kruhu rodiny, lebo Vianoce sú aj rodinnými sviatkami. "
 

Vyberte región